Uitvinder wolf (6+) voor basisschool Klein Amsterdam

Jeugdprogramma, Kinderboek

Bij de rand van de planeet legt de stoet de brug. 
Samen met de bouwers tuurt Uitvinder Wolf naar de overkant. 
Vind je het spannend, vraagt één van hen. 
Uhu, knikt Uitvinder Wolf. 
Maar, vervolgt hij met een grijns, nu de brug er is weet ik dat ik altijd langs kan komen. 
Zo is dat, knikt de stoet. Doe dat dan maar. 
Dat beloof ik, zegt Uitvinder Wolf. 

Algemene informatie

Uitvinder Wolf gaat op een nieuwe planeet wonen. Zijn oude klas blijft op de oude planeet. Uitvinder wolf vindt vindt een speciale, technisch vernuftige, ophaalbrug uit, waarmee hij naar zijn oude klas kan of zij naar hem.

Dit korte verhaal schreef ik voor het afscheid van een kind uit mijn klas die graag uitvinder wilde worden en alles wist van het heelal en de sterren. Samen met groep 3 en 4 illustreerden we het en bonden het in. Van zijn moeder hoorden we later dat ze het elke avond lazen voor het slapen gaan. 

Het boek was een eenmalige unieke uitgave die enkel in de klas te lezen was. Je begrijpt dat er voor de school rijen stonden vol ongeduldige lezers. Daarom kijk ik met professionele uitgeverijen of het gedeeld kan worden met nog meer kinderen.

Credits

Concept, tekst: Malou de Roy van Zuydewijn
Les: Suze de Wit, Annelies van Duin
Illustraties: Groep 3-4 van openbare basisschool Klein Amsterdam

Voor scholen

Wil jij ook zo’n boek in de klas? Ik kom met plezier een serie of één les geven. Deze bestaan uit stelopdrachten, waaruit spellingslessen volgen die ik of jij zelf kan geven (aan de hand van de stelopdracht zie je precies waar de uitdagingen nog liggen op het gebied van spelling in je groep), waarna de kinderen hun werk reviseren, illustreren en vormgeven. Het is mogelijk om samen te werken met een illustrator. Er wordt gewerkt aan verschillende kern- en leerdoelen gedurende het project en het heeft een positief effect op leesmotivatie, begrijpend lezen, woordenschat en spelling. Ook is het mogelijk om het programma op maat te maken voor jouw school of groep. Neem contact op voor meer informatie.

Het schrijf- en maakproces