Er was eens een boek (6+) voor basisschool de Kleine Kapitein

Jeugdprogramma

Er was eens een boek is een uitzonderlijk boek. 
Het is een boek vol verhalen. Nee, meesterwerken! 
Een boek vol masterpieces geschreven, geillustreerd en vormgegeven door Luna, Libby, Lee-Jaylen, Moira, Juliette, Kiyaan, Dawud, Emily, Diego, Jazz,
Miles, Charlie, Tinelieve, Elise, Lenni en Ciel. 

Wilt u weten waar deze moderne sprookjesbundel over gaat? 
Dan zou ik maar snel gaan lezen. Veel avontuur gewenst! 

Algemene informatie

Er was eens een boek is een verzamelbundel van verhalen voor en door kinderen vanaf 8 jaar. De verhalen werden met wat hulp van mij bedacht en gemaakt door kinderen uit groep 5. De bundel bevat een nachtelijk avontuur van een knuffelbeer, een jongen die terechtkomt in een game, een clownsverhaal, een verdwaald hondje, een jongen die superkrachten heeft met zijn lego, een kat met superkrachten, en nog veel meer. 

Het boek was een eenmalige unieke uitgave die enkel in het klaslokaal te lezen was. Je begrijpt dat er voor de school rijen stonden vol ongeduldige lezers. Daarom ben ik aan het kijken met professionele uitgeverijen of ik de verhalen en illustraties nog verder op kan tillen tot een boek vol moderne sprookjes die aansluiten bij belevingswerelden van kinderen nu.

Credits

Teksten: Luna, Libby, Lee-Jaylen, Moira, Juliette, Kiyaan, Dawud, Emily, Diego, Jazz,
Miles, Charlie, Tinelieve, Elise, Lenny, Ciel
Illustraties: Luna, Libby, Lee-Jaylen, Moira, Juliette, Kiyaan, Dawud, Emily, Diego, Jazz,
Miles, Charlie, Tinelieve, Elise, Lenny, Ciel
Dank aan: Juf Puck en de Kleine Kapitein

Voor scholen

Wil jij ook zo’n boek in de klas? Ik kom met plezier een serie of één les geven. Deze bestaan uit stelopdrachten, waaruit spellingslessen volgen die ik of jij zelf kan geven (aan de hand van de stelopdracht zie je precies waar de uitdagingen nog liggen op het gebied van spelling in je groep), waarna de kinderen hun werk reviseren, illustreren en vormgeven. Het is mogelijk om samen te werken met een illustrator. Er wordt gewerkt aan verschillende kern- en leerdoelen gedurende het project en het heeft een positief effect op leesmotivatie, begrijpend lezen, woordenschat en spelling. Ook is het mogelijk om het programma op maat te maken voor jouw school of groep. Neem contact op voor meer informatie.

Het schrijf- en maakproces